Dagbok‎ > ‎

Höstens arbeten

skickad 19 okt. 2014 11:15 av Goda Händer   [ uppdaterad 19 okt. 2014 11:23 ]

Gunilla och Sirpa har flyttat från vår ekoby. Vi tackar dem båda för allt härligt vi haft tillsammans och alla insatser gjorda på den här platsen. All framgång önskar vi er.

Nu är hösten här på riktigt. Vi har skördat sista grönsakerna och i våra fönster ligger
tomater på eftermogning.
Jens jobbar vidare med att bygga snickeri. Här kommer balken på plats som taket ska vila på. Imponerande smidigt gick det med block och taljor.

I helgen har vi haft månadens gemensamma arbetshelg. På schemat stod att för vintern stänga ner Aspen, vårt gemensamma hus. Vi har också börjat höstgräva landet, äntligen fått in sista veden och satt upp nät kring våra körsbärsträd som skydd mot djur.
Sist men inte minst har vi smygit igång arbetet med att skapa en gemensam vision. Vi vill gärna att vår ekoby ska växa och bli större. Vi vill välkomna andra intresserade. Men för att kunna göra det måste vi ha en tydlig vision så vi alla jobbar åt samma håll. Det ska bli jättespännande att möta varandras vilda drömmar, verklighetens hårda fakta och landa där någonstans mitt emellan. Vi ser fram emot att kunna presentera resultatet här när vi är klara kanske i vår/sommar. Som hjälp i arbetet använder vi material av Diana Leafe Christian som forskar om hur man skapar hållbara ekobyar.


Comments