Dagbok‎ > ‎

Kycklingar och avlopp

skickad 30 juni 2014 10:50 av Ilona Betula
I lördags, mitt i värsta regnovädret såg dessa tre små liv sin första glimt av världen utanför ägget.


Hönan fick sex ägg sammanlagt att ruva på, tre från bekanta och tre av våra egna höns. Var av våra egna inte kläcktes. Alltså kommer vår nuvarande tupp att hamna i grytan. Istället får någon tuppkyckling ta över jobbet som tupp. Då det troligtvis är minst en tupp bland de tre nykomlingarna.

Förhoppningsvis är det lite mer krut i vår blivande tupp än den vi har nu. Han skickar i regel ut ett par hönor först ur hönshuset, innan han vågar sig ut. Trots att det är tuppens uppgift att gå ut som förtrupp och kolla läget, innan han låter damerna gå ut.
I dag kom äntligen vår grävare. Inte den som vi ursprungligen hade avtalat med, utan en annan som lyckats ordna tid i sitt upptagna schema för att hjälpa oss. Båda tankarna är nere i backen nu och förhoppningsvis blir det klart under morgondagen. Tar lite längre tid än en vanlig trekammarbrunn, då vare sig grävaren eller vi har erfarenhet av det avloppet som vi nu installerar. Men vi tror att slutresultatet kommer att bli betydligt bättre och hålla längre.
Även Jens har jobbat hårt med sitt snickeri och har lyckats riva de mesta av väggarna som fanns. Nästa projekt blir golvet.Comments